متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/12/27 - 11:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 138
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری کارگاه های آموزشی توانبخشی ویژه خانه های سلامت شهرداری

در راستای حرکت به سمت دانشگاه نسل 4 و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشکده در اسفند 1402، کارگاه های آموزشی توانبخشی ویژه مربیان، رابطین ، مسئولین و کارکنان خانه های سلامت شهرداری با همکاری بیمارستان ضیائیان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، در راستای برنامه 4 ساله ، حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشکده توانبخشی، تفاهم نامه همکاری بین دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهرداری تهران منعقد شد.

این طرح هم راستا با وظایف و برنامه راهبردی 4 ساله  دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به عنوان متولی نظام سلامت در جغرافیای تحت پوشش در زمینه بررسی و ارتقاء سلامت جسمی و روانی و پیشگیری از اختلالات شناختی، آسیب های اجتماعی، کم تحرکی سالمندان و آشنا شدن دانشجویان با مشکلات جامعه در زمینه سالمندان و افزایش آگاهی جامعه و مراقبین آنها صورت گرفت. 
 این تفاهم نامه با هدف اغنای سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان  حوزه سلامت درخصوص اهمیت ورود به توانبخشی سالمندی در معاونت پیشگیری و اجتماعی  شهرداری تهران، ارتقا سطح سواد سلامت در حوزه سالمندی در کارکنان و متولیان خانه های سلامت شهرداری منطقه 17، ارتقا سطح سواد سلامت فرد سالمند در حوزه سالمندی و پیشگیری از عواقب سالمندی همگانی برای سالمندان، افزایش آگاهی  و شناخت خانواده و اطرافیان از  سالمندی، عوارض آن و نحوه کنترل، درمان و پیشگیری از  عوارض ناشی از آن، غربالگری و مشاوره در خصوص تغذیه سالم، فعالیت های فیزیکی و...  توانمندسازی سالمندان منطقه 17 جهت افزایش کیفیت زندگی سالمندان، بهبود نظام ثبت اطلاعات و گزارش دهی وضعیت سالمندان وابسته به شهرداری و تشکیل بانک اطلاعاتی سالمندان و پشتیبانی از تحقیقات کاربردی در زمینه سالمندی و عوارض آن 
آشناسازی دانشجویان با اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت سالمندی منعقد شد.
گام نخست اجرا مفاد تفاهم نامه برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه مربیان، رابطین ، مسئولین و کارکنان خانه های سلامت شهرداری با همکاری بیمارستان ضیائیان بود. این برنامه از 30 بهمن ماه در قالب 4 جلسه دو ساعته در حوزه های شنوایی شناسی ، فیزیوتراپی، گفتار درمانی در سالمندان  و همچنین سلامت سالمندی در سالن همایش بیمارستان ضیائیان برگزار شد و تا 21 اسفندماه ادامه داشت. هر یک از جلسات به صورت کارگاهی  برگزار شد و در هر جلسه ارزیابی از شرکت کنندگان به صورت پیش آزمون- پس آزمون برای ارزیابی میزان تغییر در دانش و نگرش شرکت کنندگان با سوالات تستی صورت گرفت. همچنین فرم نظرسنجی از چگونگی برگزاری کارگاه نیز توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. 
 
جلسه اول 30 بهمن ماه 1402در حوزه کم شنوایی در سالمندی با تدریس دکتر ویدا رحیمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی برگزار شد،  دکتر ویدا رحیمی در این جلسه ضمن اجرای خود آزمونی حافظه شنوایی از شرکت کنندگان، در خصوص رشد سریع آمار سالمندی و جایگاه ایران در میان سایر کشورها از این حیث، شیوع کم شنوایی و اختلالات تعادل در سالمندی، بار بیماری، اثر گذاری آن بر ابعاد مختلف زندگی و سایر اختلالات مانند حافظه و حتی مرگ، اهمیت شناسایی به موقع آن ، علائم اختلالات شنوایی در سالمندان، ارزیابی مختلف و در دسترس جهت غربال اختلالات مرتبط با سیستم شنوایی برای کادر سلامت، سالمندان و خانوادهایشان، درمان ها و توانبخشی های مختلف اختلالات این حوزه و ارجاعات افراد مشکوک اختلال توضیحاتی را ارائه کرد. در پایان با مشارکت افراد شرکت کننده مصداق های مختلف در سالمندان بحث شد. 
 
 
7 اسفند 1402 جلسه آموزشی نقش فیزیوتراپی در پیشگیری و درمان سقوط در سالمندان برای کارکنان سلامت شهرداری با تدریس دکتر زینب شیروی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی برگزار شد. سرفصل مطالب عنوان شده شامل تعریف دوره سالمندی، تعریف سقوط، دلایل و عوارض سقوط در سالمندان، شناسایی و غربالگری سالمندان نیازمند درمان، روشهای پیشگیری و درمان، شامل تمرین درمانی و نحوه تجویز وسایل کمکی و انواع آان بود  و در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
 
 
14 اسفند ماه 1402 جلسه سوم با هدف توانمندسازی کارشناسان حوزه سلامت شهرداری در امور سالمندی با تدریس دکتر امیر احمدی، دکترای تخصصی سالمندشناسی  برگزار شد. در این جلسه موضوعات سالمندی جمعیت، مفهوم و اهمیت توانمند سازی سالمندان، حوزه های اصلی توانمند سازی سالمندان و نقش کارشناسان شهرداری در توانمندسازی آنها با مشارکت فعال کارشناسان به بحث و گفتگو گذاشته شد و در پایان به سوالات آن ها پاسخ داده شد. 
 
در پایان فاز اول طرح توامند سازی جلسه چهارم با عنوان گفتاردرمانی در سالمندان با تدریس  دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده توانبخشی برگزار شد. در این کارگاه کارشناسان با موضوع ارتباط و نقش ارتباط سالم در سالمندان آشنا شدند. سپس انواع ارتباط بحث شد و راهکارهای افزایش ارتباط با سالمندان مورد بررسی قرار گرفت. در پایان اختلالات ارتباطی در سالمندان و نقش گفتاردرمانی مطرح شد. سپس با سوال و جواب جلسه به پایان رسید.
 
 
توضیح اینکه فاز دوم این طرح در قالب توامندسازی خود سالمندان به صورت برگزاری کارگاه های دوره ای و غربال و مشاوره از فروردین ماه سال 1403 برگزار خواهد شد.
  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 262414
کلمات کلیدی
سید امیر میری
تهیه کننده:

سید امیر میری

تصاویر

تنظیمات پس زمینه