متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/08/22 - 12:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 674
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توانبخشی درسالمندان

توان بخشیدن هنر ماست.

توانبخشی در سالمندان

توانبخشی افراد سالمند شامل یک فرآیند فعال است که از طریق یک رویکرد تیمی هماهنگ چند رشته‌ایارائه می‌شود، که هدف آن بهبود عملکرد و توانمندسازی افراد برای زندگی با حداکثر پتانسیل است. بزرگسالان ضعیف و مسن‌تر به ویژه در معرض زوال عملکردی در نتیجه بیماری هستند و توانبخشی بخشی ضروری از مراقبت‌های پزشکی برای این جمعیت است.

با بالا رفتن سن اهمیت توانبخشی سالمندان بیشتر نمود پیدا می‌کند و در تمام سیستم‌های بدن نیز تغییراتی رخ می‌دهد از جمله کاهش قدرت عضلات، ضعف تعادل یا بینایی، افزایش وزن، کاهش هماهنگی، درد مفاصل، کاهش ادراک و توانایی واکنش سریع به محرک، کاهش قدرت شناخت، تکلم و بلع و…

افراد به خوبی با این موارد کنار می‌آیند زیرا تغییرات آهسته رخ می‌دهد و فرد خود را سازگار می‌کند، اما اگر تغییرات سریع باشد یا چندین چالش به طور همزمان پیش آید، این امر می‌تواند بر استقلال و تحرک فرد تأثیر منفی بگذارد.

بیماریهایی مانند سکته، پارکینسون، آلزایمر، دمانس، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای مزمن ریوی، آرتریت، پوکی استخوان، دیابت و اختلالات   مغزی - عصبی نیز می‌توانند تأثیر مهمی بر توانایی فرد برای داشتن استقلال شخصی در خانه و محیط اطراف داشته باشند. ممکن است بالا رفتن از پله، راه رفتن در مسافت‌های طولانی و یا حتی یک خرید ساده تا سر کوچه برای فرد دشوار باشد.

این تغییرات به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر از بالارفتن سن است. شما می‌توانید به کمک توانبخشی کارهای زیادی انجام دهید تا از افت توانایی‌هایتانجلوگیری کنید و تاثیر منفی که بر توانایی‌ها و زندگی تان می‌گذارد را محدود کنید.

 

 

 

 

  توانبخشی افراد مسن چیست و چگونه است؟

توانبخشی برای افراد مسن یک چالش است که شاید بتوان به این صورت توضیح داد: “ کار با افراد مسن مجموعه‌ایاز چالش‌ها را در بر می‌گیرد و می‌بایست به صورت کار تیمی توسط متخصصین گفتاردرمانی، کاردرمانی، شنوایی شناسان، فیزیوتراپیست و بینایی سنج‌ها صورت پذیرد. متخصصین توانبخشی با برنامه ریزی، ارائه پروتکل درمانی به فرد سالمند، اطرافیان و خانواده‌اشبرطرف، کم رنگ‌تر شدت و نوع بیماری کمک می‌کنند.

 

شرکت در برنامه‌های توانبخشی می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد. تنوع افراد سالمند بسیار زیاد است، از این رو توانبخشی یک برنامه درمانی شخصی را برای کمک به سالمندان در دستیابی به موارد زیر طراحی کند:

  • بازیابی استقلال
  • افزایش ایمنی
  • کاهش خطر سقوط و زمین خوردن
  • افزایش اعتماد به نفس
  • بهبود کیفیت زندگی
  • کمک به سالمندان برای انجام فعالیت‌های روزمره
  • بهبود تحرک در داخل و خارج از منزل
  • حفظ کردن قدرت عضلانی
  • آموزش مجدد تعادل و راه رفتن

 

ورزش‌های مناسب در توانبخشی سالمندان

راه رفتن:

 پیاده‌ روی  بهترین ورزش برای توانبخشی سالمندان  است. بهتر است سالمندان در هوای آزاد متناسب با توان بدنی خود و با سرعت متوسط قدم بزنند. پیاده‌ روی سبب سرعت بخشیدن جریان خون و تغذیه سلول‌های مغزی می‌شود.

یوگا در سالمندان:

یوگا باعث نیرو بخشیدن به عضلات و مفاصل و اعصاب و ارگانهای داخلی می‌شود. از ورزش‌هاییاست که باعث تقویت جسم و روان می‌گردد. یوگا به فعالیت و حرکت زیاد بدن احتیاج ندارد و نوعی حرکت در حالت سکون است. در سالمندانی که با محدویت حرکتی همراه هستند با نظر پزشک معالج و یا متخصصین تونبخشی می‌بایست اجرا شود.

شنا در سالمندان:

شنا سالمندان در آب گرم لذت بخش است. به دامنه حرکتی مفاصل و طول طبیعی عضلات کمک می‌کند. شنا در سالمندان گردش خون را بهبود می‌بخشد. در سالمندان مبتلا به درد‌های عضلانی و اسکلتی همواره پیشنهاد می‌شود آب درمانی و راه رفتن در آب را تجربه کنند.

ورزش‌های هوازی:

با ورزش‌های هوازی، ظرفیت تنفسی سالمند افزایش می‌یابد و اکسیژن بیشتری وارد ریه‌ها می‌شود که به جذب هموگلوبین خون گردیده به سلول‌ها می‌رود و در نتیجه سلول‌ها از اکسیژن و تغذیه کافی بهره‌ مند می‌گردد

دوچرخه سواری سالمندان:

این ورزش برای تمام بدن مفید است. سالمندانی که زانو درد دارند باید از آن اجتناب کنند یا از دوچرخه ثابت استفاده کنند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش سلامت
  • کد خبر : 220394
کلمات کلیدی
سید امیر میری
تهیه کننده:

سید امیر میری

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه