متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/08/22 - 14:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2641
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

شیردهی به کودکان دارای شکاف کام

اگر نوزاد با اشکال مکش مواجه است میتوان فضای شکاف را با انگشت یا خود پستان پر کرد. باید توجه کرد تغذیه با شیر مادر از طریق سینه نباید بیش از 10 دقیقه طول بکشد و در مواردی که تغذیه پستانی برای فعالیت و رشد نوزاد کافی نباشد باید از شیشه های مکمل استفاده کرد. اگر شیر دادن با پستان به نوزاد مشکل بود میتوان از وسیله ای به نام شیردوش استفاده کرد.

نوزادان دارای شکاف لب وکام مشکلاتی در تغذیه خصوصا در ابتدای تولد دارند، اما با رعایت یکسری ملاحظات میتوانند با هر دو روش شیردهی با پستان و شیشه تغذیه شوند. این مطالب به نکاتی اشاره میکند که میتواند برای مادران این نوزادان در دوران شیردهی مفید باشد.

شیر سینه مادر

تغذیه کودکان با سینه مادر موجب حفاظت آنها در برابر عفونت گوش میانی میشود. هرچند در مواردی تغذیه شیرخوار با پستان امکانپذیر است اما در بسیاری از موارد تغذیه با شیشه موفقتر است.

برای تغذیه نوزاد با سینه مادر نوک سینه مادر به طور کامل به سمت خلفی حفره دهان هدایت میشود تا شیر خوار با حرکت زبان نوشیدن شیر را تسهیل نماید. ممکن است در ابتدا نیروی مکیدن موثر جهت تحریک خروج شیر وجود نداشته باشد.

اگر نوزاد با اشکال مکش مواجه است میتوان فضای شکاف را با انگشت یا خود پستان پر کرد. بهتر است نوزاد هنگام تغذیه در یک وضعیت نشسته قرار گیرد که عمل بلع آسانتر انجام شود و از خروج شیر از بینی جلوگیری شود .

باید توجه کرد تغذیه با شیر مادر از طریق سینه نباید بیش از 10 دقیقه طول بکشد و در مواردی که تغذیه پستانی برای فعالیت و رشد نوزاد کافی نباشد باید از شیشه های مکمل استفاده کرد.

 اگر شیر دادن با پستان به نوزاد مشکل بود میتوان از وسیله ای به نام شیردوش استفاده کرد. با استفاده از این وسیله شیر جمع آوری شده و سپس می توان از سرنگ یا قاشق استفاده کرد تا نوزاد تغذیه کاملی داشته باشد.

تغذیه با بطری :

برای این کودکان نمیتوان از سر پستانکهای عادی استفاده کرد، زیرا قادر به ایجاد مکش مناسب نیستند. لذا تغذیه آنها باید توسط سر پستانکهای خاص یا سایر وسایل انجام شود. انواع و اقسام شیشه و پستانک برای این منظور وجود دارد که در ادامه با برخی از آنها آشنا میشویم.

شیشه های فشاری:  یکی از انواع وسایلی هستند که به راحتی شیر را به داخل دهان نوزاد وارد می کند و بدین ترتیب انرژی کودک هنگام شیرخوردن تلف نمی شود.

¨ تغذیه کننده هابرمن:  این ابزار برای کودکانی مفید است که مکیدن ضعیف دارند. این وسیله دارای یک دریچه و سر پستانک است که میزان شیر جاری برای نوزاد را تنظیم می کند؛ لذا کنترل حجم شیر برای بلع توسط نوزادش راحت تر می شود.  این شیشه ها سه خط درجه بندی دارند که روی سر شیشه مشخص می باشند. کوتاهترین خط به معنای جریان آهسته، خط میانه به معنای جریان متوسط و طولانی ترین خط به معنای جریان تند و یا معمولی می باشد. همچنین وجود دریچه از بازگشت جریان شیر جلوگیری کرده و دریافت هوای اضافی را کاهش می دهد. در حال حاضر این نوع شیشه ها بیشتر از سایر ابزار در دسترس است و در داروخانه ها یافت می شود.

¨ تغذیه کننده پیجن:  این ابزار دارای سر شیشه با برش Y مانند می باشد و غالباً سر آن گردتر و بزرگتر از سایر شیشه ها است تا حفره دهان را به طور کامل پر کند. همچنین دارای یک دریچه می باشد که از برگشت شیر به بطری جلوگیری کرده و مقدار هوایی را که کودک در حین مکیدن می بلعد به حداقل برساند.

تغذیه کننده نرسر:

شامل بطری قابل فشار است و سر پستانک آن یک برش صلیبی شک دارد. این شیشه ها نرم بوده و به راحتی فشرده می شوند. بنابراین والدین با فشردن این شیشه ها به ورود شیر به دهان کودک کمک می کنند، اما باید توجه کنید که فشردن با یک ریتم مشخص صورت گیرد، یعنی زمانی که کودک مشغول مکیدن است شما نیز شیشه را فشار داده و زمانی که کودک استراحت می کند باید فشردن شیشه را متوقف کنید.

چنانچه دسترسی به این شیشه ها مقدور نباشد شما می توانید یک برش X مانند روی سر پستانک ایجاد کنید. بعد از کمی مکش اندازه برش X افزایش یافتشه تا جایی که کودک بتواند به راحتی تغذیه کند.

 

توجه کنید

بعد از خوردن هر 15-30 سی سی شیر به کودک استراحت دهید اما در خلال تغذیه سر پستانک را به طور مکرر از دهان خارج نکنید.

سعی کنید هر نوبت تغذیه مدت  45 دقیقه یا کمتر طول بکشد. در صورتی که شیرخوار هنگام تغذیه مرتب دچار خفگی یا آسپیراسیون می شود، او را در وضعیت قائم قرار دهید و طبق دستور پزشک او را با یک سرنگ و لوله معده تغذیه کنید. بعد از هر بار تغذیه میزان 5-10 سی سی آب به شیر خوار بدهید تا مجاری بینی و شکاف را شست شو دهید و از تجمع شیر در شیپور استاش و در نتیجه عفونت گوش میانی جلوگیری کنید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 220403
کلمات کلیدی
سید امیر میری
تهیه کننده:

سید امیر میری

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه