مشخصات کلی، برنامه وسرفصل دروس دوره کارشناسی رشته فیزیوتراپی
 
تعریف
فیزیوتراپی رشته ای است که با استفاده از عوامل فیزیکی (مثل گرما، سرما، نور، الکتریسیته و...) و عوامل مکانیکی (تمرینات و حرکتهای مختلف) در جهت کمک به درمان و بهبود یا بازگرداندن کار اعضای بدن و هدایت بیمار برای استفاده از توانائی‌های باقیمانده و بدست آمده برای جبران هرچه بیشتر ناتوانائی‌ها و محدودیت‌ها برای رسیدن به زندگی مستقل فرد معلول و بیمار در حد امکان کوشش می‌نماید.
 
هدف
هدف تربیت افرادی است که متعهد و متخصص که پس از طی دوره کارشناسی فیزیوتراپی بتوانند براساس تشخیص پزشک درمان فیزیکی بیماران را بعهده بگیرند.
 
نقش و توانائی
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی می‌توانند پس از تشخیص بیماری که توسط پزشک صورت گرفته است فیزیوتراپی بیمار را بعهده بگیرند و نیز می‌توانند بمنظور تأمین نیازهای تحقیقاتی و آموزشی در زمینه فیزیوتراپی پس از احراز شرایط معین وارد دوره کارشناسی ارشد و تربیت مدرس شده، تحصیلات خود را ادامه دهند.
 
ضرورت و اهمیت
بیماری ها، حوادث طبیعی (زلزله، سیل ، طوفان و...) گسترش زندگی ماشینی، تصادفات، جنگ،... باعث ایجاد معلولیت ها و افزایش آن می‌گردد و به طور متوسط درصدی حدود 10% از جمعیت هر کشوری را طبق آمارهای جهانی معلولین تشکیل می‌دهند که تعداد زیادی از این ها به خدمات فیزیوتراپی نیازمندند، مخصوصاً در کشور اسلامی ما که در نتیجه جنگ تحمیلی تعداد معلولین افزون شده است و باتوجه به وسعت زیاد مملکت و پراکندگی استان ها و دوری آن ها از مرکز و نیز کمبود متخصص این رشته در سطح جامعه نیاز به گسترش برنامه‌های آموزشی و خدماتی فیزیوتراپی بخوبی احساس می‌شود.